fbpx

De wereldwijde overheden hebben samen een schuldenlast van 60 triljoen dollar. Deze schuld is gefinancierd door middel van het uitbrengen van staatsobligaties, maar de vraag is wie deze schulden eigenlijk bezitten?

Een onderzoek van Deutsche Bank brengt in kaart hoe de verschillende landen hun overheidstekorten hebben gefinancierd. Deutsche Bank econoom Tosten Slok laat weten dat dit duidelijk verschilt per overheid.

Op deze manier wordt de schuld van de wereld gefinancierd

Deutsche Bank laat door middel van de bovenstaande staafgrafiek zien wie de grootste schuldeisers zijn van de verschillende Westerse overheden. Daarbij valt op dat Amerika voor het grootste gedeelte ondersteund wordt door de VS gevestigde niet-bancaire investeerders. Gevolgd door de regeringen van andere landen.

Japan, het land met de hoogste schuldratio ten opzichte van haar BBP, wordt voor het grootste gedeelte gefinancierd door haar eigen centrale bank. Als we kijken naar de groeimarkten, dan hebben binnenlandse banken een enorm deel van de Chinese staatsschuld in handen.

Door middel van dit onderzoek wordt duidelijk dat niet elk land op dezelfde wijze haar tekort laat financieren. Dat maakt het ene land ook een stuk kwetsbaarder dan de ander.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.