fbpx

Zoals verwacht besloot de Amerikaanse centrale bank afgelopen week om de rentestand onveranderd te laten. Wel bleek uit de FOMC-verklaring dat de Fed nog steeds op schema ligt om nog één keer dit jaar de rente op te trekken. Deze week kan Fed-voorzitter Jerome Powell deze verklaring verder toelichten. Hij komt immers donderdag aan het woord.

Maandag wordt uit dit overzicht weggelaten, omdat er op die dag weinig belangrijke macrocijfers verschijnen.

  • Dinsdag 13 november

Op dinsdag zal de aandacht van Europese beleggers uitgaan naar het cijfer over het Duitse ZEW economisch sentiment (11:00 uur). Het Economisch Sentiment van het Duitse Zentrum für Europäische Wirtschaftsforschung (ZEW) bepaalt het vertrouwen van de Duitse institutionele beleggers. In de middag verschijnt nog het maandrapport van de OPEC (12:20 uur). Dit rapport, afkomstig van de organisatie van olielanden, kan van groot belang zijn voor de richting van de olieprijs.

  • Woensdag 14 november

Woensdag ontvangen we belangrijke productiecijfers vanuit China (03:00 uur). Tevens wordt op datzelfde tijdstip het Chinese werkloosheidscijfer gepubliceerd. Verder zullen de Europese beleggers zich richten op de cijfers over het Eurozone bruto binnenlands product (11:00 uur). De aandacht van de Amerikaanse beleggers zal uitgaan naar de inflatiecijfers (14:30 uur). Oliebeleggers zullen zich richten op de wekelijkse Amerikaanse ruwe olievoorraden (16:30 uur).

  • Donderdag 15 november

Fed-voorzitter Jerome Powell zal op donderdag aan het woord komen. Zijn woorden kunnen grote invloed hebben op de bewegingen op de financiële markten. Om 11:00 uur wordt verder bekend gemaakt hoe het staat met de detailhandelsverkopen binnen de Eurozone. Verder zal de aandacht voornamelijk uitgaan naar de Amerikaanse macrocijfers. Zo verschijnen daar om 14:30 uur cijfers over de Amerikaanse detailhandelsverkopen, eerste aanvragen werkloosheidsvergoedingen en Fed productie-index.

  • Vrijdag 16 november

Tijdens de laatste handelsdag hoeven we op macrogebied niet te rekenen op spektakel. Het belangrijkste cijfer van de dag is afkomstig uit de Eurozone. Om 11:00 uur wordt immers het inflatiecijfer gepubliceerd. De vraag is of de loongroei eindelijk eens effect weet te hebben op de inflatiestand.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.