fbpx

Een bewogen week ligt achter ons. Tijdens de afgelopen week werden beleggers geconfronteerd met enkele tegenvallende macrocijfers. Zo kwam de jaarlijkse groei van het Chinese bruto binnenlands product wat lager uit dan verwacht. Ook de Japanse exportcijfers maakten pijnlijk duidelijk dat de handelsoorlog al echt economisch effect heeft. Tot slot vielen de cijfers over de Amerikaanse huizenmarkt sterk tegen.

Deze week is de agenda een stuk minder goed gevuld. Toch zijn er een aantal belangrijke zaken die beleggers maar beter niet kunnen missen.

  • Maandag 22 oktober

Tijdens de eerste handelsdag van de week verschijnen er weinig belangrijke macrocijfers. Beleggers zullen tijdens deze dag zich hoofdzakelijk richten op het maandelijks rapport van de Duitse Bundesbank (12:00 uur). In dit rapport worden economische aangelegenheden besproken.

  • Dinsdag 23 oktober

Dinsdag zal de aandacht hoofdzakelijk uitgaan naar de Duitse PPI-cijfers (08:00 uur). De Duitse productieprijsindex (PPI) is een inflatoire indicator die de gemiddelde wijziging meet in de verkoopprijzen van binnenlandse producenten van goederen en diensten, uitgezonderd voeding en energie. De PPI meet de prijswijziging vanuit het standpunt van de verkoper.

  • Woensdag 24 oktober

Woensdag staan er een stuk meer belangrijke macrocijfers in de agenda. Allereerst wordt er reikhalzend uitgekeken naar de Duitse productie inkoopmanagersindex (09:30 uur). Dit PMI-cijfer kan in kaart brengen hoe erg de Duitse productiesector al last heeft van de handelsoorlog. Om 10:00 uur ontvangen we cijfers vanuit de Eurozone over de productie en diensten PMI. Beide macrocijfers vormen het hart van de economische groei van de Eurozone. In de middag verschijnen er ook enkele belangrijke macrocijfers vanuit de VS. Zo worden de nieuwe woningenverkopen bekend gemaakt (16:00 uur) en de productie en de diensten inkoopmanagersindex (15:45 uur).

  • Donderdag 25 oktober

Donderdag staat in het teken van de Europese centrale bank. Om 13:45 uur staat het rentebesluit gepland en driekwartier later zal ECB-president Mario Draghi zijn licht laten schijnen over het monetaire beleid en de economische ontwikkelingen binnen de Eurozone. Beleggers hopen tijdens deze persconferentie er achter te komen wat de ECB van plan is wat betreft de toekomstige renteverhogingen. Om 14:30 uur worden ook de cijfers bekend gemaakt van de Amerikaanse duurzame goederenbestellingen.

  • Vrijdag 25 oktober

Vrijdag staat in het teken van Amerikaanse macrocijfers. Om 14:30 uur wordt bekend gemaakt wat de groei was van het Amerikaanse bruto binnenlands product tijdens het afgelopen kwartaal. Tevens worden er om 16:00 uur cijfers gepubliceerd over het Michigan consumentensentiment. Het is een voorlopende indicator omdat het de consumentenuitgaven kan voorspellen, wat een belangrijk deel is van de totale economische activiteit.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.