fbpx

Een nieuwe week is aangebroken. Tijdens deze week staan er meerdere belangrijke gebeurtenissen op de planning. Zo houdt ECB-president Mario Draghi maandag een toespraak en op woensdag staat de rentevoetbeslissing van de Amerikaanse centrale bank op het programma. Wij zetten de belangrijkste gebeurtenissen van deze week voor u op een rij.

  • Maandag

Tijdens de eerste handelsdag van de week zullen de Japanse en Chinese beurs dicht blijven als gevolg van een feestdag. Tijdens deze dag zullen de ogen in het bijzonder gericht zijn op de toespraak van Mario Draghi die om 15:00 uur gepland staat. Daarnaast zullen er om 10:00 uur belangrijke macrocijfers naar buiten komen over de Duitse economie (Duitse ifo bedrijfsklimaat index, Duitse bedrijfsverwachtingen). Om 10:30 uur zal de Bank of England een rapport publiceren over de omstandigheden in het financiële systeem en de mogelijke risico’s voor de financiële stabiliteit. Dit rapport zal hoogstwaarschijnlijk in het teken staan van de naderende Brexit.

  • Dinsdag

Om 16:00 uur worden de maandelijkse cijfers gepubliceerd met betrekking tot het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten. Het is een voorlopende indicator omdat het de consumentenuitgaven kan voorspellen, wat een belangrijk deel is in de totale economische activiteit.

  • Woensdag

Woensdag staat compleet in het teken van de rentevoetbeslissing van de Fed. De verwachting is dat de Amerikaanse centrale bank de rentestand zal gaan optrekken van 2% naar 2,25%. Dit zal om 20:00 uur duidelijk worden. Een halfuur later zal Fed-voorzitter Jerome Powell de rentevoetbeslissing toelichten. ’s Middags zullen er nog cijfers gepubliceerd worden over de Amerikaanse huizenmarkt en de ruwe olievoorraden.

  • Donderdag

Donderdag belooft een drukke dag te worden wat betreft de agenda. Zo publiceert de Europese centrale bank om 10:00 uur het maandelijkse rapport over de geldmarktrente, groeiprognose, spaartrends en diverse economische kwesties. In de ochtend verschijnen er macrocijfers over de Franse consumentenuitgaven en de Duitse inflatiecijfers. In de middag zal de aandacht uitgaan naar de cijfers die afkomstig zijn uit de VS. Om 14:30 uur worden de macrocijfers gepubliceerd inzake het Amerikaanse bbp en de groei van de duurzame goederenbestellingen.

  • Vrijdag

In de nacht van donderdag op vrijdag zullen er cijfers verschijnen over de Chinese productiesector. Deze cijfers zullen duidelijk maken hoe erg het handelsconflict al effect heeft op de groei van de Chinese economie. Om 11:00 uur worden de jaarlijkse Eurozone inflatiecijfers gepubliceerd.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.