Agenda van de week (25 november)

Tijdens de afgelopen handelsweek moesten de meeste indices opnieuw veel terrein inleveren. De gedroomde ‘eindejaarsrally’ lijkt daarmee ter discussie te staan. Op macrogebied was het ook een week om snel te vergeten. Zo werd onder andere bevestigd dat de Duitse economie het afgelopen kwartaal kromp. Deze week staan er opnieuw een aantal belangrijke gebeurtenissen in de agenda.

  • Maandag 26 november

Maandag staat in het teken van de Duitse macrocijfers. Zo worden om 10:00 uur enkele belangrijke economische kerncijfers gepubliceerd. Het gaat hier om de Duitse bedrijfsverwachtingen, Duitse IFO bedrijfsklimaat index en het Duitse ZEW-cijfer. Het laatstgenoemde macrocijfer meet de huidige gang van zaken in Duitsland. Tevens zal Mario Draghi om 15:00 uur aan het woord komen.

  • Dinsdag 27 november

Dinsdag staat in het teken van de OPEC-vergadering. Mogelijk zal er dan bekend worden wat de organisatie van olielanden van plan is om de olieprijs te gaan stimuleren. In amper twee maanden tijd heeft de olieprijs 35% aan waarde verloren. Om 16:00 uur zal bekend gemaakt worden hoe het staat met het Amerikaanse consumentenvertrouwen. Dit is zonder twijfel het belangrijkste macrocijfer van de dag.

  • Woensdag 28 november

Om 08:00 uur worden de cijfers gepubliceerd inzake het Duitse consumentenklimaat. De aandacht zal op woensdag echter voornamelijk uit gaan naar de Amerikaanse macrocijfers. Zo ontvangen we om 14:30 uur cijfers over de groei van het Amerikaans bruto binnenlands product. Om 16:00 uur zal bekend gemaakt worden hoe het staat met de Amerikaanse huizenmarkt. Tot slot zal Fed-voorzitter Jerome Powell om 18:00 uur nog aan het woord komen.

  • Donderdag 29 november

Donderdagochtend zal Mario Draghi voor de tweede keer deze week aan het woord komen (09:00 uur). Verder zal bekend gemaakt worden hoe het staat met de Duitse arbeidsmarkt (09:55 uur). In de avond worden nog de FOMC notulen gepubliceerd (20:00 uur).

  • Vrijdag 30 november

Vrijdag gaat de aandacht uit naar de Chinese productiecijfers die om 02:00 uur gepubliceerd worden. De vraag is of het productie PMI-cijfer een notering boven de 50 (en dus groei) weet te behouden. Verder zal bekend worden hoe het staat met de inflatie in de Eurozone (11:00 uur). Ook het Eurozone werkloosheidscijfer wordt op vrijdag gepubliceerd (11:00 uur).

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

WordPress Image Lightbox