fbpx

Tijdens de afgelopen handelsweek kleurden de koersborden weer flink rood. Tijdens vier van de vijf handelsdagen wisten de Europese en Amerikaanse indices in het rood te sluiten. Alleen donderdag was er sprake van een herstelbeweging. Deze herstelbeweging was helaas van korte duur.

Deze week staan er genoeg belangrijke macrocijfers in de agenda. Mogelijk kunnen deze macrocijfers gaan zorgen voor een trenddraai op de beurzen.

  • Maandag 29 oktober

Op maandag verschijnen er om 01:50 uur cijfers over de Japanse detailhandelsverkopen. De verwachting is dat die verkopen tijdens de afgelopen maand sterk zijn teruggevallen. In de middag gaat de aandacht uit naar de Amerikaanse macrocijfers. Zo verschijnen er om 14:30 uur onder andere cijfers over de persoonlijke uitgaven, PCE prijsindex en de PCE deflator.

  • Dinsdag 30 oktober

Om 10:55 uur verschijnen er cijfers over de Duitse arbeidssector. Onder andere wordt bekend gemaakt wat het huidige werkloosheidscijfer is en of er nieuwe banen zijn bijgekomen. Om 12:00 uur worden de BBP-cijfers bekend gemaakt van de eurozone. Deze cijfers zullen zonder twijfel effect gaan hebben op de koers van de euro. Om 16:00 uur zal de aandacht van de beleggers uitgaan naar het cijfer over het Amerikaanse consumentenvertrouwen. Dit is een van de belangrijkste economische macrocijfers.

  • Woensdag 31 oktober

Op woensdag is de agenda goed gevuld. Om 03:00 uur verschijnen er belangrijke macrocijfers over de Chinese productiesector. Deze macrocijfers moeten duidelijk maken of de Chinese productiesector op dit moment werkelijk zo hard geraakt wordt door het handelsconflict zoals beweerd wordt. Tevens zal de Bank of Japan een persconferentie houden en haar monetaire beleidsverklaring publiceren. Vanuit de eurozone verschijnen er om 12:00 uur belangrijke cijfers over de inflatie en de arbeidssector (werkloosheidscijfer). In de middag gaat de aandacht uit naar de VS waar om 14:15 uur cijfers gepubliceerd worden over de werkgelegenheidswijziging buiten de landbouw. Oliebeleggers moeten het tijdstip 16:30 uur in de gaten houden. Dan worden immers de ruwe olievoorraden bekend gemaakt.

  • Donderdag 1 november

Op donderdag gaat de aandacht uit naar Amerika. Om 14:30 uur worden de cijfers gepubliceerd inzake de eerste aanvragen werkloosheidsuitkeringen. De verwachting is dat die uitkeringen iets zijn gedaald ten opzichte van de voorgaande maand. Tevens wordt om 16:00 uur de ISM productie-inkoopmanagersindex gepubliceerd. Dit macrocijfer wordt beschouwd als een zeer belangrijke en betrouwbare economische maatstaf.

  • Vrijdag 2 november

Vrijdagochtend verschijnen er cijfers over de Duitse productie inkoopmanagersindex (10:55 uur) en het eurozone productie PMI-cijfer (11:00 uur). De vrijdagmiddag staat opnieuw in het teken van de VS. Dan wordt immers bekend gemaakt wat het werkloosheidspercentage in de VS bedraagt. De verwachting is dat dit cijfer onveranderd is gebleven op 3,7%. Tevens worden om 14:30 uur de niet-agrarische loonlijsten gepubliceerd. Dit macrocijfer meet de wijziging in het aantal tewerkgestelde mensen gedurende de laatste maand in alle niet-agrarische bedrijven.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.