fbpx

Een volatiele week ligt achter onze rug. Zo brak Italië haar belofte met Brussel wat betreft het terugdringen van haar begrotingstekort tot 2%. Als gevolg van de invoering van het basisinkomen en de verlaging van de pensioenleeftijd, zal het begrotingstekort juist oplopen tot 2,4%. Daarnaast besloot de Fed om de rentestand met 0,25% te verhogen tot 2,25%. Draghi waarschuwde tot slot dat de eurozone een grote klap kan krijgen door de handelsoorlog.

Ook deze week is de agenda weer goed gevuld. Overigens zullen we het zonder de Chinese aandelenmarkten moeten doen. De deuren blijven daar de hele week gesloten als gevolg van nationale feestdagen.

  • Maandag 1 oktober

Maandagochtend verschijnen er cijfers over het werkloosheidspercentage in de Eurozone (11:00 uur). Een uur daarvoor worden de Eurozone productie PMI-cijfers gepubliceerd. Toch zal de aandacht in het bijzonder uitgaan naar de Duitse inkoopmanagersindex (9:55 uur). Dit PMI-cijfer geeft een indicatie van de gezondheid van de productiesector en de groei van de productie in Duitsland. Economen proberen met dit cijfer te achterhalen of de handelsoorlog nu al effect heeft op de Duitse productiesector. In de middag verschijnen er tot slot cijfers over de Amerikaanse inkoopmanagersindex (16:00 uur).

  • Dinsdag 2 oktober

Dinsdag zal de aandacht uitgaan naar de toespraak van Fed-voorzitter Jerome Powell. Hij zal om 18:00 uur zijn licht laten schijnen over de economische situatie in de VS.

  • Woensdag 3 oktober

Op woensdag blijft de Duitse beurs gesloten als gevolg van de Dag van de Eenheid. Om 11:00 uur wordt de maandelijkse groei bekend gemaakt van de detailhandelsverkopen in de Eurozone. In de middag zal de aandacht gevestigd zijn op de maandelijkse werkgelegenheidswijziging binnen de Amerikaanse landsgrenzen (14:15 uur).

  • Donderdag 4 oktober

Donderdagmiddag zal bekend worden hoeveel nieuwe Amerikaanse werkloosheidsvergoedingen zijn uitgekeerd (14:30 uur).

  • Vrijdag 5 oktober

Vrijdag staat in het teken van de cijfers over de Amerikaanse arbeidssector. Zo zal om 14:30 uur bekend worden wat het werkloosheidspercentage is binnen de Amerikaanse beroepsbevolking. Economen rekenen op een daling van 3,9 naar 3,8 procent. Op datzelfde tijdstip zal bekend worden wat de wijziging is in het aantal tewerkgestelde mensen, gedurende de laatste maand, in alle niet-agrarische bedrijven.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.