fbpx

Tijdens de afgelopen week wisten de meeste wereldwijde aandelenmarkten goede zaken te doen. Als gevolg van deze herstelbeweging is de rust op de beursvloer weer redelijk teruggekeerd. Op cijfergebied wist de Amerikaanse economie positief te verrassen, terwijl de Chinese economie teleurstelde. Het is duidelijk dat het handelsconflict met de VS zijn tol begint te eisen voor de Chinese economie.

  • Maandag 5 november

Maandag staan er enkele Amerikaanse macrocijfers op het programma. Zo verschijnen er om 15:45 uur cijfers over de diensten inkoopmanagersindex. De aandacht zal voornamelijk uitgaan naar de cijfers over de niet-verwerkende industrie-index (16:00 uur).

  • Dinsdag 6 november

Dinsdag verschijnen er diverse belangrijke macrocijfers vanuit de eurozone. Zo zal om 09:55 uur bekend gemaakt worden hoe het staat met de Duitse diensten inkoopmanagersindex. Vijf minuten later worden de PMI-cijfers voor de eurozone als geheel gepubliceerd. Met name het diensten PMI-cijfer is van groot belang aangezien de groei van de Europese economie daar voor het grootste deel van afhankelijk is. Om 16:00 uur worden nog de Amerikaanse JOLTs vacatures gepubliceerd.

  • Woensdag 7 november

Op woensdag wordt bekend hoe het staat met de detailhandelsverkopen binnen de eurozone. Er wordt gerekend op een minimale groei van 0,1%. Oliebeleggers mogen hun vizier richten op de middag. Om 16:30 worden immers de Amerikaanse olievoorraden gepubliceerd.

  • Donderdag 8 november

Donderdag staat in het teken van de Chinese economie. Zo worden de jaarlijkse export- en importcijfers bekend gemaakt. Tevens ontvangen we gegevens inzake de Chinese handelsbalans. De verwachting is dat de groei van de Chinese export zal uitkomen op 12%. Om 10:00 uur verschijnt het ECB maandrapport. Economen en strategen zullen dit maandrapport volledig doorpluizen om er achter te komen wat de toekomstplannen zijn van de Europese centrale bank. In de avond staat om 20:00 uur het Amerikaanse rentebesluit op het programma. De verwachting is dat de rentestand onveranderd zal blijven.

  • Vrijdag 9 november

Tijdens de laatste handelsdag van de week worden de Chinese CPI- en PPI-cijfers gepubliceerd (02:30 uur). In de middag wordt ook het Amerikaanse PPI-cijfer gepubliceerd (14:30 uur). De Producenten Prijs Index (PPI) is een inflatoire indicator die de gemiddelde wijziging meet in de verkoopprijzen van binnenlandse producenten van goederen en diensten. Ook verschijnen er cijfers over het Michigan Consument Sentiment (16:00 uur). Het is een voorlopende indicator omdat het de consumentenuitgaven kan voorspellen, wat een belangrijk deel is van de totale economische activiteit.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.