fbpx

Tijdens de afgelopen handelsweek moesten we het de hele week doen zonder de Chinese beurzen. De verwachting is dat de Chinese beurzen morgen een stuk lager zullen gaan openen. De opbeurende Amerikaanse banencijfers wisten tijdens de laatste handelsdag van de week niet te zorgen voor een groene eindstand. De beweeglijkheid laait op nu de zorgen over het monetaire landschap weer beginnen toe te nemen.

  • Maandag 8 oktober

Maandag staat er weinig op de economische kalender. De aandacht zal voornamelijk uitgaan naar de Duitse productiecijfers (08:00 uur). Om 10:30 uur wordt het cijfer inzake het Sentix Beleggers Vertrouwen gepubliceerd. Het Sentix Beleggers Vertrouwen meet het niveau van vertrouwen van de beleggers in de economische activiteit.

  • Dinsdag 9 oktober

Dinsdag belooft, op het gebied van macrocijfers, ook een rustige dag te gaan worden. Om 8:00 uur zal duidelijk worden wat er tijdens de afgelopen maand is gebeurd met de Duitse import en export. De verwachting is dat de Duitse export tijdens de afgelopen maand iets is gestegen. Tevens wordt op dat tijdstip duidelijk hoe het staat met de Duitse handelsbalans (export min import). Dit is de grootste component van de betalingsbalans van een land.

  • Woensdag 10 oktober

Woensdag belooft een drukkere dag te gaan worden. Allereerst zullen de ogen gericht zijn op de veiling van Duitse 10-jaarsstaatsobligaties (11:40 uur). De vraag hierbij is of de paniek rondom Italië ook effect gaat hebben op het rentetarief waartegen de Duitse staat obligaties kan uitgeven. Om 14:30 uur ontvangen we de Amerikaanse PPI-cijfers. De Producenten Prijs Index is een inflatoire indicator die de gemiddelde wijziging meet in de verkoopprijzen van binnenlandse producenten van goederen en diensten. Tevens zal FOMC lid Williams zijn licht laten schijnen over de Amerikaanse economie (15:15 uur).

  • Donderdag 11 oktober

Tijdens de laatste twee dagen van de week is de agenda goed gevuld. Op donderdag publiceert de ECB om 13:30 uur haar verslag van de Monetaire Beleidsvergadering. Om 14:30 uur ontvangen we vanuit Amerika cijfers over de inflatie en de kerninflatie (maandelijks en jaarlijks). Deze cijfers kunnen grote invloed hebben op de toekomstige acties van de Fed. Oliebeleggers kijken uit naar 17:00 uur, want op dat tijdstip worden de ruwe olievoorraden bekend gemaakt. Om 20:00 uur zal de Federale begroting nog gepubliceerd worden.

  • Vrijdag 12 oktober

Tijdens de laatste handelsdag van de week ontvangen we onder andere productiecijfers vanuit de Eurozone (11:00 uur). Ook zal China haar jaarlijkse groei bekend maken van zowel de export als de import. Tevens komt hier de totalitaire handelsbalans uitrollen. Deze cijfers kunnen een indicatie geven van het effect dat het handelsconflict nu al heeft op de Chinese economie. Om 16:00 uur wordt nog bekend gemaakt hoe het staat met het Amerikaanse consumentensentiment.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.