fbpx

De Amerikaanse regering kan terug kijken op een fantastisch jaar. Tegen alle verwachtingen in presteerde de Amerikaanse economie geweldig. De prestatie is helemaal fantastisch wanneer we rekening houden met de tegenvallende macrocijfers tijdens het eerste kwartaal van 2014.

Door de strenge winter kwam een groot deel van Amerika stil te liggen en dit had uiteraard grote gevolgen voor de Amerikaanse bedrijven. Vanaf het tweede kwartaal kwam de Amerikaanse economie echter pas echt van de grond af en sindsdien zijn er mooie dingen gebeurd.

Zo heeft de Amerikaanse centrale bank het volledige stimuleringsbeleid kunnen afbouwen door de sterk groeiende economie. Ook de werkloosheid is de afgelopen maanden flink in waarde gedaald. Mede hierdoor steeg het consumentenvertrouwen naar hoge niveaus toe.

Amerika in beeld gebracht

Op de grafiek hierboven kunnen we de geweldige prestatie van de Amerikaanse economie zien. We kunnen constateren dat er duidelijk sprake is van een opwaartse trend en volgens de meeste waarnemers is deze trend nog niet aan haar einde gekomen.

Toch moeten we de komende maanden de Amerikaanse economie nog steeds goed in de gaten houden. De gehele wereldeconomie is namelijk in een vertraging terecht gekomen en de Amerikaanse economie zou hier ook hinder van kunnen ondervinden. Ondanks dat ziet de toekomst er voor Amerika rooskleurig uit.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.