fbpx

Aan het begin van 2014 was iedereen nog bezorgd over de wereldeconomie. Deze bezorgdheid is uiteindelijk terecht geweest. Want 2014 was nou niet bepaald een gemakkelijk jaar voor de meeste economieën. Toch was er één economie die duidelijk in positieve zin wist te verrassen.

En waarschijnlijk weet u wel over welke economie wij het hebben, de Amerikaanse economie. De Amerikaanse werkloosheid is de afgelopen maanden flink in waarde gedaald en mede daardoor is het consumentenvertrouwen flink gestegen.

Op dit moment hoeven we ons weinig zorgen te maken wanneer we kijken naar de Amerikaanse macrocijfers. Het enige verbeter puntje is de Amerikaanse inflatie. Net zoals bij veel andere landen is die inflatie zeer laag. De Amerikaanse centrale bank heeft recent al laten weten dat ze het prijspeil goed in de gaten houden.

Geen zorgen over een recessie

Op de grafiek hierboven is de ‘Leading Economic Index’ van Amerika afgebeeld. We kunnen zien dat we telkens te maken kregen met een recessie toen deze indicator onder de 0 procent terecht kwam. Op dit moment zien we echter alleen maar positieve ontwikkelingen.

Er is namelijk sprake van een opwaartse trend. De afgelopen maanden is deze indicator verder in waarde gestegen en vanuit dat oogpunt hoeven we ons dus niet zorgen te maken over een mogelijke recessie.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.