fbpx

Het gele edelmetaal begint langzaam maar zeker de belangstelling van steeds meer beleggers te trekken. Dat is overigens ook niet verwonderlijk, want de goudprijs wist tijdens de voorbijgaande maanden een fantastische prestatie af te leveren. Juist in deze onzekere tijd lijkt een belegging in de goudmarkt verstandig te zijn.

Goud wordt al decennialang gezien als een ‘veilige haven’. Dat komt door het feit dat het gele edelmetaal altijd heeft bewezen dat het haar waarde behoudt. Sterker nog; op de lange termijn gemeten is er bij de goudprijs ook sprake van een stijgende trend. Het lijkt daarom ook slechts een kwestie van tijd te zijn alvorens de goudprijs weet te stijgen naar een nieuwe recordkoers.

Goudmarkt kan weer booming worden

goudmarkt

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat inmiddels steeds meer beleggers de voorkeur geven aan de goudmarkt. Over de afgelopen maanden gemeten werd er namelijk per saldo meer geïnvesteerd in de GLD ETF dan de S&P 500 index ETF. De eerstgenoemde ETF wordt ook wel gezien als dé goud-ETF van de wereld.

Op de grafiek is te zien dat eenzelfde trend waarneembaar was rond de uitbraak van de financiële crisis. De jaren daarna vluchtten steeds meer beleggers richting de goudmarkt. En dat ging ten koste van de aandelenmarkten.

Moeten we rekening houden met een herhaling van dat scenario?

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.