fbpx

Tijdens de afgelopen handelsweken is het optimisme onder de beleggers toegenomen. Dit heeft voor een groot deel te maken met de herstelbeweging die heeft plaatsgevonden op de wereldwijde aandelenmarkten. Toch noteert de S&P 500 index in vergelijking met een jaar geleden nog steeds lager. En juist daarom moeten beleggers niet te optimistisch raken over de toekomst.

Het lijkt er op dat een deel van de beleggers op dit moment weinig oog heeft voor de werkelijke economische situatie. Het heeft er namelijk alle schijn van dat de ergste economische klappen nog moeten komen. En dat zou je niet denken als je naar de hedendaagse beurskoersen kijkt.

De beursstorm is mogelijk nog niet gaan liggen

aandelenmarkten

De analisten van Nautilus Investment Research hebben het verleden onder de loep genomen. En elke keer dat de S&P 500 index op jaarbasis lager noteerde, stond de Amerikaanse beurs gemiddeld 6 maanden later 0,75% lager. Over alle perioden sinds het jaar 1900 gemeten is er op 6-maandsbasis juist sprake van een gemiddelde stijging van 3,65%.

Uiteraard zegt dit onderzoek niet dat we sowieso over een halfjaar lager noteren. Maar, dit onderzoek maakt wel duidelijk dat beleggers nu niet te optimistisch moeten raken. Gezien de economische situatie is het namelijk niet ondenkbaar dat de beurzen nog een tijd onder druk zullen staan.

Afbeelding van Leonhard Niederwimmer via Pixabay

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.