fbpx

Voor het eerst in lange tijd werden beleggers tijdens de voorbijgaande handelsdagen geconfronteerd met de nodige beweeglijkheid. Met name tijdens de handelssessie van donderdag was er sprake van grote volatiliteit. Beleggers lijken er verstandig aan te doen om rekening te houden met een aanhoudende beweeglijkheid.

Vanaf de bodem van medio maart wist langzaam maar zeker de rust op de financiële markten terug te keren. Dit was uiteraard te danken aan de stijgende beurskoersen. Door de koersval van de afgelopen handelsdagen wist de volatiliteit echter weer razendsnel terug te keren. Op donderdag was er op Wall Street zelfs even sprake van een ware paniekgolf.

De beweeglijkheid kan het gehele beursjaar aanhouden

beweeglijkheid

Uit onderzoek van Macro Charts blijkt dat het jaar 2020 nog steeds een van de meest beweeglijke beursjaren ooit is. Inmiddels kent het jaar 2020 113 handelsdagen en tijdens 62 van die handelsdagen was er op Wall Street sprake van een koersbeweging van meer dan 1%. En daarmee staat het jaar 2020 op plek 6 als het gaat om het meest beweeglijke beursjaar ooit.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat sinds het jaar 1928 slechts 15 beursjaren zo volatiel waren als het huidige beursjaar (tot 12 juni gemeten). Tijdens de voorgaande 15 beursjaren wist de volatiliteit ook tijdens de rest van het beursjaar aan te houden. Beleggers lijken er dus verstandig aan te doen om de veiligheidsriemen ook tijdens de rest van het beursjaar binnen handbereik te houden.

Afbeelding van Luis Ramírez via Pixabay

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.