fbpx

Vandaag is misschien wel de belangrijkste handelsdag van de week. De beursgenoteerde bedrijven Facebook, Amazon, Apple en Google zullen immers vandaag hun kwartaalcijfers publiceren. En deze vier aandelen zijn goed voor ongeveer 30% van de totale marktwaarde van de Nasdaq 100 index.

De aandelen Facebook, Amazon, Apple en Google zijn tot nu toe bezig aan een uitstekend beursjaar. Deze aandelen werd aanvankelijk ook getroffen door de coronacrash, maar wisten zich ook vrij snel weer te herstellen. In amper twee maanden tijd wisten deze aandelen weer boven de oude recordniveaus uit te komen. Niet vreemd dus dat deze aandelen erg geliefd zijn onder de beleggers.

Blijft de stijgende trend intact?

beursvloer

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat sinds de bodem van maart er al sprake is van een indrukwekkende stijgende trend. Tijdens de afgelopen handelsdagen trad er echter wat verzwakking op. Beleggers moeten dus hopen dat de winstcijfers vandaag zullen meevallen.

Bij deze aandelen is het gedroomde ‘V-herstel’ duidelijk zichtbaar. Het probleem is alleen dat het overgrote deel van de aandelen op dit moment nog te maken heeft met een koers die lager is dan in februari 2020 het geval was. De huidige beursrally wordt met name gedragen door enkele grote beursgenoteerde bedrijven. En dat is niet bepaald gezond te noemen.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.