fbpx

De goud- en zilverprijs zijn tijdens de afgelopen maanden geconfronteerd met harde berentikken. De daling bij de zilverprijs was zelfs zo stevig dat op dit de bodem uit 2016 onder druk staat. Het plaatje bij de goudprijs ziet er ook allesbehalve rooskleurig uit. Het gele edelmetaal heeft op dit moment moeite om boven de grens van $ 1.200 te blijven liggen. Niet vreemd dus dat steeds meer beleggers met de staart tussen de benen de goud- en zilvermarkt verlaten.

Dat de edelmetalen zoveel waarde hebben moeten inleveren is eigenlijk best wel opvallend. De onzekerheid in de wereld is namelijk de afgelopen maanden alleen maar verder toegenomen. Zo wordt het merendeel van de groeilanden geconfronteerd met economische problemen, zijn er tal van valutacrisissen en de handelsoorlog tussen de VS en China laait alleen maar verder op. Normaal gesproken zijn dat perfecte middelen voor een stijgende goud- en zilverprijs.

Opvallend genoeg lijken beleggers de edelmetalen niet meer nodig te hebben als ‘veilige haven’. Normaal gesproken vluchten beleggers in tijden van onrust richting de goud- en zilvermarkt, maar daar is dit jaar niets van te merken. De stijgende dollar speelt de goud- en zilvermarkt ook parten, want een sterkere dollar zorgt voor neerwaartse druk.

Is dit het moment om terug te keren naar de goud- en zilvermarkt?

Toch lijkt dit niet het geschikte moment te zijn om de goud- en zilvermarkt de rug toe te keren. Op de bovenstaande grafiek is namelijk te zien dat de Goud/Zilver Ratio is gestegen naar een van de hoogste noteringen ooit! En tijdens de laatste drie keer (2003, 2008, 2016) dat de Goud/Zilver Ratio boven de 80 wist te komen, wisten de goud- en zilverprijs niet veel later een stevige bodem neer te zetten.

Ook het Beurs Adviezen team rekent op prijsherstel bij de edelmetalen. Ons ervaren team rekent op een ‘outperformance’ van de zilverprijs. Ons team heeft een exclusief zilvermijnaandeel gevonden die minimaal in waarde kan verdubbelen!

Kom er snel achter over welk zilvermijnaandeel ons geweldig presterende team zo lyrisch is…

Grafiek bron: StockCharts

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.