fbpx

Op verschillende aspecten gezien is Trump een ‘bijzondere president’. Nog nooit was een Amerikaanse president bijvoorbeeld zo betrokken bij de aandelenmarkten. Ook is aan Trump duidelijk te merken dat hij meer een ondernemer is dan een president. Voorlopig lijken de beleggers daar geen enkel probleem mee te hebben, want de aandelenmarkten profiteren sterk van Trump.

Trump kan het regelmatig niet laten om een Tweet de wereld in te sturen over de prestaties van Wall Street. Zo jubelde Trump onlangs nog over de doorbraak van de magische grens van 25.000 punten bij de Dow Jones index.

Overigens steekt Trump ook niet onder stoelen of banken dat de geweldige beursprestaties aan zijn beleid te danken zijn. Uiteraard kan daar over gediscussieerd worden, maar voorlopig staat Trump op nummer twee als het gaat om de grootste beursstijging tijdens het eerste presidentsjaar (MarketWatch).

Beleggers geloven in verder stijgende beurskoersen

De goede prestaties van Wall Street zijn niet onopgemerkt gebleven onder de mensen. Zo is op de bovenstaande grafiek (Movement Capital) te zien dat er tijdens de afgelopen twee jaar een indrukwekkende stroom aan kapitaal richting de S&P 500 index is gestroomd. Op dit moment wordt er sterk ingezet op verdere stijgende beurskoersen.

En het is niet vreemd dat het grootste gedeelte van de beleggers nog steeds rekent op verder stijgende beurskoersen. De economische omstandigheden liggen er uitstekend bij en alternatieve mogelijkheden zijn, gezien de lage rentestand, beperkt aanwezig. Toch is het, gezien de hoge waarderingen, wel verstandig om het kaf van het koren te scheiden.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.