fbpx

Steeds meer beleggers durven langzaam maar zeker terug te keren naar de financiële markten. De beursdaling heeft juist geleid tot een nieuwe aantrekkingskracht. Opvallend daarbij is dat er veel nieuwkomers bij zijn gekomen. Ook de ervaren beleggers zijn op dit moment een stuk minder pessimistisch gestemd dan een maand geleden het geval was.

Tijdens de afgelopen handelsweken wisten de wereldwijde beurzen fors in waarde te stijgen. Steeds meer beleggers rekenen er op dat de bodem uit maart zal standhouden. Dat is ook de reden dat steeds meer beleggers nieuwe posities aan de portefeuille toevoegen.

Is er een nieuwe Bull Market van start gegaan?

Beleggers pessimistisch

Bank of America heeft onlangs een grootschalige enquête gehouden onder fondsmanagers. En uit hun onderzoek blijkt dat steeds meer beleggers weer vertrouwen beginnen te krijgen in de toekomst. Zo is op de bovenstaande staafgrafiek te zien dat op elk gebied de fondsmanagers minder pessimistisch gestemd zijn dan in mei het geval was. Voorzichtig aan beginnen steeds meer beleggers er in te geloven dat een nieuwe Bull Market reeds van start is gegaan. Mocht dat trouwens daadwerkelijk het geval zijn, dan was dit de snelste Bear Market uit de geschiedenis.

Dat steeds meer beleggers optimistisch gestemd raken is overigens niet vreemd te noemen. Het klopt dat het economische plaatje vooralsnog deze beursrally niet ondersteunt, maar dat doet het beleid van de centrale banken wel. En we moeten niet vergeten dat de centrale banken een van de belangrijkste spelers is op de financiële markten. Een gevecht daartegen is haast kansloos.

Afbeelding van Collin Weaver via Pixabay

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.