fbpx

Al enkele maanden weten de aandelenmarkten goede zaken te doen. Zo wist de Nasdaq 100 index bijvoorbeeld recent nog te stijgen naar een nieuwe recordkoers. En ook de andere beurzen hebben het ‘coronaverlies’ al grotendeels weggewerkt. Als gevolg daarvan zijn beleggers in een euforische stemming geraakt. De vraag is alleen of we daar wel blij mee moeten zijn.

Steeds meer beleggers beginnen langzaam maar zeker terug te keren naar de financiële markten. De lage spaarrente weet er voor te zorgen dat aandelen nog steeds aantrekkelijk zijn. Ondanks de hoge waarderingen blijven de meeste beleggers vertrouwen op stijgende beurskoersen.

Hebzucht onder beleggers kan slecht nieuws betekenen

Het optimisme onder de beleggers wordt voor een groot deel veroorzaakt door het beleid van de centrale banken. Het opkoopbeleid heeft weten te zorgen voor stijgende beurskoersen. Beleggers hebben er vertrouwen in dat bij elke serieuze berentik de centrale banken te hulp zullen schieten. En vooralsnog lijkt dat ook inderdaad het geval te zijn.

beleggers greed

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Bloomberg, is te zien dat de Put/Call ratio is gestegen naar een van de laagste noteringen ooit. Met andere woorden zijn er op dit moment een stuk meer kopers dan verkopers. De hebzucht die op dit moment gaande is onder beleggers zagen we voor het laatst in januari dit jaar. En we weten allemaal hoe het destijds is afgelopen.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.