fbpx

Afgelopen vrijdag verschenen er dramatische cijfers over de Amerikaanse arbeidssector. Al waren deze cijfers nog ‘beter dan verwacht’. Gezien de cijfers lijkt die opmerking echter behoorlijk misplaatst te zijn. De Amerikanen worden namelijk geconfronteerd met een massawerkloosheid. En dat kan ook onheil voor Wall Street betekenen.

Tijdens de afgelopen maand wist het Amerikaanse werkloosheidspercentage uit te komen op 14,7%. Dit is het hoogste percentage in meer dan 80 jaar tijd. En in deze tijd kan alles snel veranderen, want twee maanden geleden kende Amerika nog het laagste werkloosheidspercentage in meer dan 50 jaar tijd. We mogen dus gerust zeggen dat de wereld in enkele maanden tijd compleet veranderd is.

Schatten beleggers de economische situatie verkeerd in?

De analisten van Crescat Capital LLC laten weten dat er al decennialang sprake is van een sterke correlatie tussen het Amerikaanse werkloosheidscijfer en de koers van de S&P 500 index. De toonaangevende Amerikaanse index weet goede zaken te doen bij een laag werkloosheidscijfer en slechte zaken bij een hoog werkloosheidscijfer.

Wall Street

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van Crescat Capital LLC, is te zien dat het verband tussen beide elementen op dit moment ver te zoeken is. De S&P 500 index is immers nog amper 10% verwijderd van een nieuwe recordkoers, terwijl het werkloosheidspercentage is gestegen naar het hoogste niveau in meer dan 80 jaar tijd.

Rekenen beleggers nog steeds op een V-herstel?

Afbeelding van Natalie Murphy via Pixabay

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.