fbpx

Als we aan de financiële crisis denken, dan zullen er velen onder ons zijn waarbij spontaan Lehman Brothers in de gedachten naar boven komt drijven. De Amerikaanse financiële dienstverlener is namelijk de schandaalbank geworden van de desastreuse huizenmarktcrisis die rond het jaar 2008 losbrak.

In het jaar 2008 kwam er een einde aan het voortbestaan van Lehman Brothers. Als gevolg van de rommelhypotheken kon het bedrijf uiteindelijk niet standhouden. Dit faillissement wist destijds de aandelenmarkten in de sleur te trekken. En vandaag de dag zien we soortgelijke patronen bij Deutsche Bank.

Deutsche Bank zit zwaar in de problemen

Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van StockTwits, is te zien dat het koersverloop van Deutsche Bank op dit moment verrassend genoeg sterk correleert met dat van Lehman Brothers tijdens de laatste weken van het voortbestaan van de financiële dienstverlener.

Ook Deutsche Bank heeft te maken met de nodige problemen. De kans is groot dat er een flinke boete opgelegd wordt door de Amerikaanse autoriteiten en daarnaast ziet ook de balans van de Duitse zakenbank er niet zo florissant uit.

Voor de aandelenmarkten is het te hopen dat Deutsche Bank niet ten onder zal gaan. Angela Merkel heeft in ieder geval al aangegeven dat Deutsche Bank niet hoeft te rekenen op staatssteun. Gezien de bizarre correlatie tussen Deutsche Bank en Lehman Brothers is het in ieder geval de moeite waard om deze grafiek goed in de gaten te houden.

Onze strategen hebben onlangs een rapport gelanceerd waarin te lezen is hoe u op de lange termijn structureel winst kunt maken. Deze exclusieve beleggingsmethode is nu tijdelijk GRATIS beschikbaar voor iedereen.
Interesse in dit exclusieve E-book over deze unieke beleggingsmethode?

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.