fbpx

De strijd tussen Rusland en het Westen is volop in gang. Mede door de economische sancties die het Westen aan Rusland heeft opgelegd is de Russische economie in een zwart gat beland. Uiteraard heeft de dalende olieprijs hier ook een zeer belangrijk aandeel in.

De dalende olieprijs heeft er namelijk voor gezorgd dat flink wat Russische energiebedrijven bij de Russische overheid hebben moeten aankloppen. De Russische regering kon niet anders dan de meeste energiebedrijven te helpen om er voor te zorgen dat er geen paniek losbarstte.

Toch is er de laatste tijd wel degelijk paniek te vinden in Rusland. De wisselkantoren worden elke dag druk bezocht door wanhopige Russen die elke dag de waarde van hun valutamunt zien dalen. Het geld wat ze nog hebben willen ze graag inwisselen voor bijvoorbeeld Amerikaanse dollars.

Rusland belooft groei

Toch heeft de president van Rusland, Vladimir Putin, de Russen beloofd dat ze binnen twee jaar weer te maken gaan krijgen met een economische groei. Ook China lijkt hier aan mee te willen helpen. De minister van buitenlandse zaken van China heeft laten weten dat China gereed staat om Rusland te helpen.

Het is dus duidelijk dat Rusland hulp kan vinden in het Chinese groeiland. Uiteraard zal dit ook de Europeanen en Amerikanen afschrikken. Het lijkt namelijk tussen Rusland en China niet alleen bij een gasakkoord te blijven. We kunnen daarom de ontwikkelingen maar beter nauwlettend in de gaten houden.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.