fbpx

De financiële markten bevinden zich in onzekere tijden. Steeds meer beleggers nemen afstand van de aandelenmarkten en zoeken een veiliger oord op. Dit patroon is voornamelijk zichtbaar op de Chinese beurzen. Eigenlijk heerst daar al sinds het begin van dit jaar groot pessimisme. En dat pessimisme lijkt met de dag groter te worden. Biedt dat kansen of juist niet?

De Chinese autoriteiten doen er op dit moment alles aan om beleggers gerust te stellen. Zo sprak de Chinese president Xi Jinping onlangs nog zijn steun uit voor Chinese bedrijven. Intussen is de Chinese beurs in een achtbaan beland en worden beleggers geconfronteerd met grote koersuitslagen (naar zowel boven als naar beneden).

Deze exclusieve Chinese pareltjes zijn spotgoedkoop

Door al dat koersgeweld heen ziet het technische plaatje er behoorlijk interessant uit. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de toonaangevende Chinese beurs, de Shanghai index, aangekomen is bij een steunlijn die al ruim 13 jaar actief is. Tevens biedt de Moving Average 200 op de maandgrafiek steun. Tot slot heeft de spanningsmeter – de RSI indicator – ook een niveau bereikt waarbij de Chinese beurs in het verleden telkens een stevige bodem wist te produceren.

Tot zover het ‘technische plaatje’. Want ook het fundamentele plaatje ziet er nog steeds uitstekend uit. Het is waar dat de Chinese economie op dit moment geraakt wordt door het handelsconflict met de VS, maar de stijgende Chinese lijn lijkt Trump moeilijk te kunnen stoppen. De Chinezen liggen immers nog steeds op schema om de Amerikanen binnen 12 jaar voorbij te gaan als het gaat om de grootste economie van de wereld.

Mochten beleggers twijfelen tussen een investering in Amerikaanse of Chinese aandelen, dan kan de bovenstaande grafiek mogelijk van pas komen. Op deze grafiek is te zien dat de Chinese aandelen versus de Amerikaanse aandelen zelden zo goedkoop waren. Dit trendkanaal is al 20 jaar actief en wist in het verleden te leiden tot imposante Chinese beursrally’s.

Ons Beurs Adviezen team gelooft ook sterk in Chinese aandelen en heeft enkele exclusieve Chinese pareltjes weten op te sporen:

Hoofdafbeelding bron: Pixabay – Kurious

Grafiek bron: StockCharts

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.