fbpx

Het jaar 2014 is voor veel landen niet een geweldig jaar geweest. Denk bijvoorbeeld maar aan Europa. De Europese centrale bank heeft meerdere keren de rente moeten verlagen om op die manier de inflatie te stimuleren. De inflatie is op dit moment echter nog steeds zeer laag en daardoor bestaat er nog steeds een reële kans dat we daadwerkelijk te maken gaan krijgen met deflatie. Toch heeft Mario Draghi laten weten dat de ECB er alles aan zal doen om dit scenario te voorkomen.

Het scenario van deflatie kennen ze in Japan maar al te goed. Ook voor Japan was 2014 geen goed jaar. De Japanse economie is verder weggezakt en ze zijn zelfs in een recessie beland. Toch houden de beleggers hoop, Shinzo Abe zou namelijk uitkomst moeten bieden.

Die uitkomst zou in 2015 ook plaats moeten vinden voor China. Hét groeiland bij uitstek heeft het in 2014 ook niet gemakkelijk gehad. De verwachtingen van de waarnemers konden niet verslagen worden en als gevolg daarvan viel de groei flink tegen.

Kansen in China?

De Chinese regering is echter al in actie gekomen door de rente te verlagen. Voor de meeste mensen was dit toch wel een verrassing. Maar ook volgend jaar moeten we rekening houden met de nodige stimulansen.

De Chinese economie is in een vertraging terecht gekomen en uiteraard is de Chinese regering hier niet tevreden over. Ook volgend jaar zou de Chinese regering daarom extra monetaire maatregelen kunnen nemen om de groei te stimuleren. De Chinese beurs blijft dus interessant voor speculanten.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.