fbpx

Misschien hadden de meeste beleggers er een jaar geleden niet op gerekend dat we het jaar 2014 in het groen zouden afsluiten. De rally was immers al van een lange duur en daardoor begonnen de meeste mensen de nodige angst te krijgen. Volgens hen kon de rally niet lang meer gaan duren.

Het tegendeel is echter bewezen. De stier heeft zich de afgelopen maanden meerdere keren bewezen. Op het moment dat de beer het hardste toesloeg, bewees de stier opnieuw zijn waarde. Na de flinke daling in oktober wist de stier weer op te krabbelen en binnen een maand was de geleden schade weer hersteld.

Op de grafiek hierboven kunnen we echter zien dat de Price Earnings Ratio op dit moment aan de hoge kant is. We hebben te maken met de hoogste stand ooit, wanneer we het jaar 2000 en 1929 niet meerekenen.

Zijn aandelen nog koopwaardig?

Deze grafiek laat echter wel duidelijk zien dat we de aandelen niet meer kunnen typeren als ‘goedkoop’. Gelukkig is dit slechts een relatief begrip in de beurswereld. Zolang de bedrijfsresultaten de koersen ondersteunen, hoeven we ons geen enkele zorgen te maken.

Wanneer de bedrijfsresultaten echter de komende maanden gaan tegenvallen, kunnen we te maken krijgen met de nodige verkopen. Voor dit jaar moeten we dus opnieuw erg oplettend zijn. De grootste kansen lijken vooralsnog te vinden te zijn in Europa en Azië.

Wij hebben het afgelopen jaar een rendement behaald van +156%

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.