fbpx

Tijdens de afgelopen weken wisten de wereldwijde beurzen fors in waarde te stijgen. De Amerikaanse beurzen wisten daarbij in positieve zin op te vallen. Langzaam maar zeker begint de huidige beursrally overtijd te raken. De aandelenmarkten zijn immers zwaar overspannen geraakt.

Aan het begin van maart had geen analist de huidige herstelbeweging zien aankomen. In de totale beursgeschiedenis hebben we nog nooit eerder zo’n stevig herstel in korte tijd gezien. Volgens diverse analisten is de Bear Market al ten einde gekomen. Mocht dat inderdaad het geval zijn, dan was dit de snelste berenmarkt ooit.

Beleggers zijn te optimistisch gestemd

aandelenmarkten

Beleggers moeten echter oppassen dat ze op dit moment niet te optimistisch gestemd raken. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Daily Shot, te zien dat de aandelenmarkten behoorlijk overspannen zijn geraakt. Op deze grafiek is te zien dat ongeveer de helft van alle aandelen, dat binnen de S&P 500 index beweegt, op dit moment ‘overgekocht’ is. En daar is sprake van indien de RSI-indicator boven de 70-lijn weet te komen. Voor het laatst was een dergelijke overspannenheid zichtbaar in januari 2018. Destijds wist dat te resulteren in een forse beurscorrectie.

Gezien het huidige optimisme zouden wij er niet vreemd van opkijken als de beurzen de komende tijd een stapje terug doen. De stier heeft in ieder geval, gezien de forse herstelbeweging, wel een adempauze verdiend.

Hoofdafbeelding: Robert Webbe

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.