fbpx

Sinds medio maart zitten de beurskoersen al in de lift. Het pessimisme lijkt steeds meer plaats te maken voor optimisme. Beleggers verwachten dat de grootste schade al achter de rug ligt. Volgens diverse analisten is dit het moment om koopjes te doen. En die gedachte lijkt ondersteund te worden door een belangrijk onderzoek.

Ryan Detrick, strateeg bij LPL Research, heeft het verleden onder de loep genomen. Volgens hem waren de afgelopen 40 handelsdagen buitengewoon goed. Alleen in het jaar 2009 wist de S&P 500 index in 40 handelsdagen tijd een betere prestatie af te leveren. Destijds wist de index met 34% te stijgen, terwijl er nu sprake was van een stijging met 31%.

Dit onderzoek voorspelt verder stijgende beurskoersen

handelsdagen

Detrick heeft alle voorgaande keren onderzocht waarin de S&P 500 index in een tijdsbestek van 40 handelsdagen met meer dan 15% in waarde wist te stijgen. In 83% van de gevallen noteerde de S&P 500 index een jaar later hoger. De gemiddelde stijging tijdens die periode bedraagt 12%.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat de stier zeker nog niet verslagen is. Beleggers rekenen duidelijk nog steeds op een V-herstel en zolang de beer niet op het speelveld terugkeert, krijgen de stieren het voordeel van de twijfel.

Afbeelding van Nattanan Kanchanaprat via Pixabay

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.