De belangrijkste grafieken van de week

De meeste aandelenmarkten moesten tijdens de afgelopen handelsweek opnieuw waarde inleveren. De traditionele eindejaarsrally lijkt op dit moment nog ver van ons verwijderd te zijn. Ook de olie- en cryptobeleggers zullen deze handelsweek graag snel willen vergeten.

  • Bitcoin

De Bitcoin brak twee weken geleden door de belangrijke steungrens heen die rond de $ 6.000 lag. Tijdens de afgelopen handelsweek kreeg de dalende trend een vervolg en inmiddels is de grootste digitale munt niet ver verwijderd meer van de grens van $ 4.000. Volgens kenners ligt de volgende belangrijke steungrens rond de $ 3.000. Inmiddels heeft de Bitcoin, sinds de top, al ruim 75% aan marktwaarde moeten inleveren.

  • Olieprijs

Ook de olieprijs kende een dramatische week. Voor de zevende week op rij daalde de prijs voor een vat ruwe olie. Inmiddels is het ‘zwarte goud’ aangekomen bij de grens van $ 50. Vooralsnog werd twee maanden geleden een nieuwe lagere top neergezet en daarmee is de dalende trend, die sinds het jaar 2008 van kracht is, nog steeds intact.

  • Google

Google was een van de sterkhouders tijdens deze Bull Market. Tijdens de afgelopen jaren werd de steunlijn, die sinds 2009 actief is, meermaals positief getest. Helaas sneuvelde deze steunlijn enkele weken geleden. Inmiddels is Google in gevecht met de belangrijke steungrens van $ 1.000. Daaronder ligt de weg open voor veel lagere koersen.

  • Rente op 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie

De rente op de 10-jarige Amerikaanse staatsobligatie staat al enkele weken onder druk. Sinds de aanraking van de weerstandslijn (die sinds 1980 intact is) is de rente in verval geraakt. Tevens heeft de RSI-indicator de weerstandslijn aangeraakt. Moeten we rekening houden met een verder dalende rente en daardoor hoogstwaarschijnlijk verder dalende beurskoersen?

Hoofdafbeelding bron: Pixabay –422737

Grafieken bron: StockCharts en Investing

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

WordPress Image Lightbox