De belangrijkste grafieken van de week

Een volatiele week ligt achter de rug. Zo stond de cryptomarkt in vuur en vlam als gevolg van de prijsval van de Bitcoin en tevens op de aandelenmarkten was er sprake van onrust. Zeker nu de kans groot is dat het Brexit-akkoord dat op tafel ligt niet door de Britse regering gaat komen. Wij zetten de belangrijkste grafieken voor u op een rij.

  • Bitcoin

De Bitcoin leek tijdens de afgelopen week iedere belegger in zijn greep te houden. Zowel voor- als tegenstanders op de digitale munt bekeken de prijsval aandachtig. Op de bovenstaande grafiek, afkomstig van The Lyons Share, is te zien dat de Bitcoin door een belangrijke steungrens is gezakt. Volgens diverse technische analisten mogen we nu rekenen op verdere verkoopdruk. Er wordt zelfs al gesproken over een koersdoel van $ 3.000.

  • Apple

Apple beleefde op de beursvloer opnieuw een zware week. De toekomstverwachtingen wat betreft de iPhone-verkopen zien er op zijn zachts gezegd niet bepaald rooskleurig uit. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat de smartphonegigant bij een belangrijke steungrens is aangekomen (50 Weekly Moving Average). Deze steunlijn hield al eerder dit jaar de rally bij Apple in stand. Deze keer weer?

  • NVIDIA

Een aandeel dat het ook lastig had, is chipmaker NVIDIA. Tegenvallende resultaten en tevens teleurstellende groeivooruitzichten wisten op vrijdag te leiden tot een daling van bijna 20%. Inmiddels is er een ‘Death Cross’ ontstaan dat binnen de technische wereld bekend staat als een belangrijk waarschuwingssignaal.

  • Olieprijs

De olieprijs kende opnieuw een dramatische week. Voor de zesde week op rij moest de olieprijs terrein inleveren. Vanaf de top gemeten bedraagt de huidige daling bijna 30%. Wel is op de bovenstaande grafiek te zien dat de onderkant van het stijgende trendkanaal is bereikt. Weten de oliestieren de steun positief te verdedigen?

  • Shanghai index

Maar weinig beleggers hebben op dit moment aandacht voor de Chinese beurs. Toch is het de moeite waard om de Shanghai index in de gaten te houden. De steunlijn die immers al sinds het jaar 2005 intact is, werd in oktober opnieuw positief getest. Tevens geeft de RSI-indicator aan dat het tijd is voor een herstelbeweging. Is er een nieuwe bodem bij de Chinese beurs neergezet?

Ons Beurs Adviezen team heeft onlangs posities ingenomen in een Chinese bank, Chinees bouwbedrijf, Chinese luchtvaartmaatschappij en een Chinese vastgoedontwikkelaar.

  • Russell 2000 index

De Amerikaanse small cap index heeft het nog steeds erg lastig. Ondanks de herstelbeweging op donderdag en vrijdag kon de stier een ‘Death Cross’ niet voorkomen. Leidt dit tot verdere verkoopdruk?

Hoofdafbeelding bron: Pixabay – Tombark

Overige grafieken bron: StockCharts

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

WordPress Image Lightbox