fbpx

De afgelopen maanden hebben we genoeg belangrijke macrocijfers mogen ontvangen vanuit Amerika. De Amerikaanse motor is weer op volle toeren gaan draaien en dat leverde een aantal zeer mooie macrocijfers op.

De Amerikaanse economie wist het afgelopen jaar de meeste verwachtingen van de waarnemers te verslaan. Het was duidelijk dat de Amerikaanse economie zich niets aan trok van alles wat er om haar heen gebeurde.

De meeste andere economieën hebben het immers het afgelopen jaar niet gemakkelijk gehad. Zo kwam Europa verder de problemen in door de afnemende inflatie. Als reactie hierop moest de Europese centrale bank de rente verlagen.

Hoe denken de Amerikaanse consumenten over de economie?

Maar ook Japan en China hebben het niet gemakkelijk gehad. De verwachtingen voor dit nieuwe jaar zijn daarom extra hoog gespannen. De verwachting is dat de Amerikaanse economie dit jaar opnieuw zal gaan overtuigen. Echter, wel op een minder snel tempo dan het afgelopen jaar.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat we te maken hebben met het hoogste consumentensentiment in 7 jaar tijd. Het is duidelijk dat de stemming onder de consumenten de afgelopen maanden flink is verbeterd.

De Amerikaanse centrale bank zal met veel tevredenheid naar dit macrocijfer kijken. De verwachting is dat de FED later dit jaar daadwerkelijk de rente zal gaan optrekken. Wat dat betreft mogen we rekenen op de nodige turbulentie.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.