fbpx

De afgelopen dagen was de volatiliteit weer helemaal terug op de markten. Door verschillende nieuwsberichten bewogen de indices flink op en neer. Helemaal gisteren sloeg de paniek even toe toen we belangrijk nieuws kregen vanuit Zwitsersland. Ondanks dat is de Duitse index de afgelopen dagen uitgebroken.

Toch blijft de toekomst, ondanks deze mooie uitbraak, nog steeds onzeker. We hebben namelijk nog steeds te maken met de weerstand tussen koers 10.000 en 10.100. Een positieve opsteker is dat het technische plaatje in vergelijking met een week eerder aanzienlijk is verbeterd. Wij zullen de grafiek er snel bijhalen.

De DAX breekt overtuigend uit

Op de grafiek hierboven is het koersverloop van de DAX te zien. We kunnen op deze daggrafiek zien dat de Duitse index overtuigend is uitgebroken. De stier heeft uiteindelijk overwonnen en dat kan de optimistische beleggers flink wat zelfvertrouwen geven.

Opnieuw zijn we terecht gekomen bij de horizontale weerstandslijn. Toch schatten wij de kans groot in dat de Duitse index deze keer wel door de 10.000 punten gaat breken. Bij een overtuigend dagslot, boven deze horizontale weerstandslijn, zijn koopposities gerechtvaardigd. Een aantal maanden geleden hebben wij al een doel voor de dag gesteld van 12.000 punten. Dat is dus nog een potentieel van 20 procent!

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.