fbpx

Het afgelopen jaar was de dollar een van de grootste uitblinkers. Dankzij de sterke Amerikaanse macrocijfers steeg de dollar flink in waarde. Uiteraard had dit ook te maken met de beslissing van de Amerikaanse centrale bank om het stimuleringsbeleid af te bouwen.

Uiteraard speelden de andere economieën ook een grote rol binnen de stijging van de dollar. De meeste andere grote economieën hadden immers last van een tegenvallende groei. Uiteraard zorgde dit voor flink wat weerstand bij de betreffende valutamunten.

Op de grafiek hierboven kunnen we de mooie rally van de dollar zien. Vanaf 2012 is er al sprake van een mooie stijgende beweging. Toch zien we dat we het laatste jaar pas echt van de grond af zijn gekomen. De afgelopen maanden is de dollar in korte tijd flink in waarde gestegen.

Hoe ziet de toekomst voor de dollar er uit?

Uiteraard rest de vraag hoe de dollar in dit nieuwe jaar zal gaan presteren. Het is duidelijk dat de Amerikaanse economie op eigen benen moet staan en dat kan leiden tot een tragere Amerikaanse groei.

We hebben een bloeijaar achter de rug voor de Amerikaanse economie. Toch lijken we de komende maanden rekening te moeten houden met een lagere Amerikaanse groei. De FED heeft afstand gedaan van het stimuleringsbeleid en de rente lijkt binnenkort te worden verhoogd. Het lot van de dollar is dus nog onzeker.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.