fbpx

Het aandeel Alphabet Inc – beter bekend onder de naam Google – weet nog steeds hoge ogen te gooien op Wall Street. Zo noteert het aandeel op dit moment ongeveer 15% hoger dan de slotstand van 2017. Google is dus vooralsnog een van de weinige aandelen binnen de FANG-index die het hoofd gemakkelijk boven water weet te houden. Maar, voor hoelang nog?

Tot voor kort konden de FANG-aandelen, bestaande uit Facebook, Apple, Netflix en Google, niets fout doen bij de beleggers. Toch is daar tijdens de afgelopen maanden grote verandering in gekomen. Netflix en Facebook traden namelijk naar buiten met tegenvallende kwartaalcijfers en dat waren beleggers niet gewend van deze bedrijven. Als gevolg daarvan werden beide aandelen keihard afgestraft op de beursvloer. Dat het mandje met FANG-aandelen nog zo goed blijft liggen, is dus hoofdzakelijk te danken aan Google en Apple.

Google beweegt perfect volgens het technische plaatje

In januari 2015 schreven wij een uitgebreide blog over de verbazingwekkende grafiek bij Google. Het internetbedrijf weet namelijk als een van de weinige aandelen al jarenlang perfect volgens de regels van de ‘technische analyse’ te bewegen. Wij lieten destijds al weten dat Google de neiging heeft om regelmatig een ‘adempauze’ te nemen om vervolgens door de weerstandslijn heen te breken. En de betreffende gebroken weerstandslijn wordt vaak later getest als nieuwe steun.

Op de bovenstaande grafiek is te zien dat Google nog steeds perfect beweegt volgens het technische plaatje. Zo werd begin april de oude weerstandslijn getest als nieuwe steun. Daarnaast wist de ijzersterke steunlijn, die sinds het einde van 2008 al intact is, op hetzelfde moment de stier een extra zetje in de rug te geven.

Beleggers doen er dus verstandig aan om Google in de gaten te houden zodra het opnieuw bij de steunlijn terecht komt. Zolang die steunlijn intact blijft, zal de Bull Market bij Google onvermoeid doorgaan. Mocht de steunlijn breken, dan moeten beleggers zich grote zorgen gaan maken. In dat geval komt er namelijk een einde aan een 10-jarige stijgende trend. En dat kan gevolgen hebben voor alle aandelenmarkten.

Grafiek bron: StockCharts

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.