fbpx

De wereldwijde beurzen zijn min of meer in een zijwaartse trend beland. Zowel de beren als de stieren weten al enkele weken niet te overtuigen. Voor beleggers is het dus wachten op een duidelijke uitbraak. Voor de Nasdaq index is een opwaartse uitbraak een behoorlijke opgave. De techindex wordt immers geconfronteerd met een stevige weerstandslijn.

De Nasdaq index is al jaren een van de favoriete indices van beleggers. Dat is ook niet verwonderlijk, want tijdens de afgelopen jaren wist de techindex een fantastische prestatie neer te zetten. Geen enkele index wist in de buurt te komen van de geweldige prestatie die de Nasdaq index wist af te leveren.

Beleggers moeten deze weerstandslijn niet onderschatten

Nasdaq index

Toch is het nog maar de vraag of de Nasdaq index ook tijdens de komende jaren weet te ‘outperformen’. De analisten van Nautilus Investment Research zetten daar hun vraagtekens bij. Zo is op de bovenstaande grafiek te zien dat de Nasdaq index op dit moment geconfronteerd wordt met een stevige weerstandslijn (logaritmische schaal). Deze weerstandslijn is al sinds de jaren ’80 van kracht en wist tijdens de afgelopen jaren meermaals te zorgen voor een forse beursdaling.

Daarnaast is er ook sprake van een negatieve divergentie. Die divergentie wordt veroorzaakt door een dalende RSI-indicator. Met andere woorden ondersteunt deze belangrijke spanningsmeter de huidige beursrally niet meer. En volgens de wetten van de technische analyse is het op dat moment oppassen geblazen.

Afbeelding van klimkin via Pixabay

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.