fbpx

Het jaar 2014 zal niet de geschiedenis in gaan als het jaar van de commodities. De meeste commodities hebben een zwakke prestatie neergezet en uiteraard was dat in veel van de gevallen een verlenging van de trend van het jaar 2013.

Voor de mensen die dit jaar hebben geïnvesteerd in de commoditysector is het geen succesvol jaar geweest. Toch leert het verleden ons dat de grootste verliezers van het ene jaar vaak de grootste winnaars zijn van het daaropvolgende jaar.

Het beste is echter nog steeds om te wachten op een daadwerkelijke trenddraai. Flink wat commodities zijn beland in het ‘oversold’ gebied, maar dat geeft nog geen signaal dat aanzet tot kopen. Vanuit dat opzicht moeten we dus nog even geduld hebben. Toch is het interessant om de verliezers in de commoditysector even op een rijtje te zetten.

Deze commodities hebben zwak gepresteerd

Op de grafiek hierboven zijn de prestaties van verschillende commodities te zien. We kunnen constateren dat ijzererts een van de grootste verliezers van dit jaar is. De koers is ongeveer met 50 procent gedaald.

Nikkel is daarentegen een van de weinige commodities die dit jaar in waarde wist te stijgen. Vooral de eerste maanden van het jaar waren overtuigend, maar na de zomer moest de nikkelprijs ook weer flink waarde inleveren. Laten we de commodities ook in het jaar 2015 maar goed in de gaten houden.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.