fbpx

We bevinden ons inmiddels alweer in het tweede kwartaal en dat houdt in dat het cijferseizoen begonnen is. De komende weken worden er weer belangrijke bedrijfsresultaten gepubliceerd waar vele beleggers geïnteresseerd in zullen zijn.

Toch lijken de verwachtingen niet al te hoog gespannen te zijn. In Amerika hebben de analisten hun verwachtingen flink naar beneden bijgesteld en dat heeft diverse redenen. De belangrijkste reden is de sterke positie van de Amerikaanse dollar. De dollar is de afgelopen maanden flink in waarde gestegen met als gevolg dat de concurrentiepositie van de Amerikaanse bedrijven is verslechterd. Het is immers voor buitenlanders duurder geworden om vanuit Amerika goederen te importeren.

Hierdoor blijven de beurzen stijgen…

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de verwachtingen van de analisten de afgelopen kwartalen flink zijn gedaald. We zouden dus ook kunnen zeggen dat de analisten op deze manier de aandelenmarkten willen blijven stimuleren. Wanneer een bedrijf immers de (te lage) verwachtingen weet te verslaan, ontstaat er al snel een euforie bij de beleggers.

Ik raad u daarom ook aan om een bedrijf eerst goed te analyseren voordat u instapt. Ondanks de flinke stijgingen zijn er nog genoeg aandelen te vinden die we kunnen omschrijven als ‘koopwaardig’. Het is echter nog steeds noodzaak om het kaf van het koren te scheiden.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.