fbpx

De verrassing van het jaar 2014 was toch wel de geweldige prestatie van de Chinese beurs. De Shanghai index steeg met ongeveer 50 procent en daar hadden maar weinig analisten op gerekend. De meeste analisten verwachtten immers een verdere daling van de Chinese beurs. Dit kwam uiteraard door de slechte vooruitzichten van de Chinese economie.

Ondanks de slechte Chinese economie wist de Chinese beurs een uitstekende prestatie neer te zetten. Het aandeel van de Chinese regering in deze stijging mag niet vergeten worden. De Chinese regering kondigde namelijk aan dat ze er alles aan zullen doen om de Chinese economie weer op een volwaardig tempo te laten groeien. Ook de renteverlaging van de Chinese centrale bank zorgde voor het nodige spektakel.

Is de Chinese beurs los?

Op de grafiek hierboven kunnen we het koersverloop van de Chinese beurs zien. De Shanghai index wist het afgelopen jaar overtuigend uit te breken. De uitbraak ging gepaard met een hoog volume en dat zorgt voor een extra bevestiging.

Overigens was het niet vreemd dat we te maken zouden krijgen met een flinke beweging; de steun- en de weerstandslijn kwamen namelijk steeds dichter naar elkaar toe. De stier heeft duidelijk dit gevecht gewonnen.
Toch moeten we op dit moment rekening houden met een (tijdelijke) correctie. De RSI indicator staat erg hoog in het veld en we bereiken een oude weerstandslijn rond koers 3500. Op de lange termijn blijven de vooruitzichten echter zeer goed.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.