fbpx

Deutsche Bank laat weten dat de wereldeconomie de komende jaren compleet gaat veranderen. Volgens de Duitse zakenbank komt er binnenkort een einde aan een economisch tijdperk waar we al sinds het jaar 1980 inzitten.

Deutsche Bank laat in haar lange termijn rapport weten dat de wereldeconomie er over een aantal jaren compleet anders kan gaan uitzien. Sinds het jaar 1980 is de omvang van de wereldeconomie flink toegenomen en dit is met name te danken aan de globalisering. Steeds meer landen hebben hun grenzen opgedaan voor buitenlandse investeerders en dat heeft de groei bevorderd.

De wereldeconomie belandt in een nieuw economisch tijdperk

De bovenstaande grafiek, afkomstig van Deutsche Bank, brengt in kaart dat de productiviteit in de wereld de afgelopen 35 jaar flink is toegenomen. Maar, volgens Deutsche Bank zijn we over die piek heen.

Het nieuwe economische tijdperk zou zich kenmerken door lagere economische groei, maar ook een stabielere economie. Dat er een einde komt aan het huidige economische tijdperk hoeft dus niet persé een slecht teken te zijn. Op de groeicijfers van 10 jaar geleden hoeven we echter niet meer te rekenen.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.