fbpx

De belangrijkste Amerikaanse index, de S&P 500, heeft op vrijdag een einde gemaakt aan de 40 handelsdagen durende trend. De afgelopen 40 dagen wist de S&P 500 index op dagbasis niet meer te stijgen of te dalen dan 1%. Op vrijdag kwam er definitief een einde aan de zomerrust op de beursvloer en de markten werden getroffen door een flinke sell-off.

Er zijn meerdere oorzaken te geven van de beursdaling. De belangrijkste oorzaak was de persconferentie van Mario Draghi. Deze persconferentie draaide uit op een zogenoemd ‘non-event’. De voorzitter van de Europese centrale bank gaf de indruk dat hij zelf ook geen idee heeft of het monetaire beleid wel zijn vruchten gaat afwerpen. Hij kon namelijk geen enkele belofte geven.

Rode borden op de beursvloer

Op de bovenstaande grafieken, afkomstig van Investing, kunnen we zien dat alle belangrijke indices op vrijdag flink waarde moesten inleveren. Vooral de Amerikaanse beurzen zagen de grond onder hun voeten wegzakken.

Als gevolg van deze beursdaling wist de volatiliteit eindelijk weer eens op te krabbelen. En dit was niet zomaar een stuiptrekking, want de volatiliteitsbarometer wist op vrijdag te stijgen met bijna 40%!

Beleggers worden ontwaakt uit hun dromen; de zomerrust is voorbij!

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.