fbpx

De meest bekende cryptovaluta is momenteel de Bitcoin (BTC) die in één jaar tijd maar liefst 915% koersstijging heeft gerealiseerd. De collectieve waarde van alle cryptovaluta’s bij elkaar bedraagt, volgens worldcoinindex.com, momenteel ongeveer $ 200 miljard. Het aandeel van Bitcoin hierin bedraagt ruim 70%! Wie vertegenwoordigen die andere $ 60 miljard en wat zijn hun rendementen het afgelopen jaar eigenlijk geweest?

Ripple

Deze cryptovaluta vertegenwoordigt ongeveer $ 8 miljard marktwaarde en is bestemd voor gebruik in de financiële dienstensector. Ripple is tot op zekere hoogte geïmplementeerd door wereldwijde spelers waaronder Santander en UBS. Twaalf maanden geleden noteerde de valuta nog een koers van $ 0,008 en nu $ 0,2024. Een stijging van maar liefst 2.430%!

 

Ethereum

Deze digitale munt heeft momenteel een marktwaarde van ongeveer $ 30 miljard en heeft ook interesse gewekt vanuit de financiële industrie. Het biedt een platform door slimme contracten op gedecentraliseerde en geautomatiseerde wijze te ondertekenen en uit te voeren. Twaalf maanden geleden noteerde de valuta nog een koers van $ 11,07 en nu $ 298,96. Ethereum weet het, met een stijging van 2.601%, zelfs nog een tikkeltje beter te doen dan Ripple.

 

Dash

Deze cryptovaluta beoogt de Bitcoin te verslaan, door de anonimiteit van gebruikers te vergroten en extra functies te leveren die zijn bedoeld om slimme contracten mogelijk te maken. De marktwaarde van de Dash is momenteel “slechts” $ 2 miljard en had 12 maanden geleden een koers van $ 9,24 en nu $ 274,95. Dash is de absolute uitblinker geweest van de afgelopen 12 maanden. Een jaar geleden was deze digitale munt nog aardig onbekend, maar op dit moment staat het volop in de belangstelling van de cryptobeleggers. Niet vreemd natuurlijk, want deze digitale munt wist in 12 maanden tijd met 3.000% in waarde te stijgen.

 

Hoe nu verder?

Er zijn nog genoeg mensen die met een negatieve blik richting de cryptovaluta’s kijken. Volgens sommigen is de hele cryptosector één grote zeepbel die vroeg of laat uiteen zal knappen. Wat veel mensen vergeten is dat de technologie die achter deze digitale munten zit, in tegenstelling tot de traditionele munten, revolutionair en innoverend is. Vanuit dat oogpunt gezien staan de cryptovaluta’s nog maar in de kinderschoenen. Dat is ook de reden dat wij de ontwikkelingen rondom de digitale munten nauwlettend in de gaten houden.

 

U wilt toch niet opnieuw de ‘cryptoboot’ missen?

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.