fbpx

De afgelopen jaren zijn de huizenprijzen in Europa flink in waarde gedaald. Tot op de dag van vandaag staan de huizenprijzen nog steeds flink onder druk. Volgens de economen zou daar de komende jaren echter een verandering in kunnen komen.

In Amerika ziet de situatie er inmiddels heel anders uit. Uiteraard heeft Amerika de grootste klappen gehad in verband met de ‘subprime crisis’. Ondanks dat is de huizenmarkt sinds het jaar 2009 weer opgekrabbeld. Veel Amerikaanse economen zijn er van overtuigd dat deze trend ook de komende jaren een vervolg zal krijgen.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de huizenmarkt de afgelopen vijf jaar flink is gegroeid. Toch zijn we nog een heel stuk verwijderd van de waardering van voor de crisis. Als u gelooft in het verdere herstel van de Amerikaanse huizenmarkt, dan hebben wij een aantal interessante aandelen die kunnen profiteren van deze opleving.

Deze aandelen profiteren van een herstel van de Amerikaanse huizenmarkt

Toll Brothers (TOL) is een aandeel dat profiteert van het herstel van de huizenmarkt. Het afgelopen jaar is de winst van dit bedrijf flink in waarde gestegen. De Wall Street analisten zien voor dit aandeel nog een potentieel van ongeveer 7 procent.

Ook het aandeel WCI Communities (WCIC) heeft het afgelopen jaar goede zaken gedaan. Vooral in het derde kwartaal van 2014 is de omzet flink gestegen. De analisten zien nog een potentieel van ongeveer 17 procent.

De absolute uitblinker is LGI Homes (LGIH). Dit Amerikaanse aandeel zag de verkoop het afgelopen jaar toenemen met ruim 46 procent. Mede hierdoor zijn de analisten op Wall Street zeer enthousiast over dit aandeel. Ze zien nog een potentieel van ongeveer 62 procent.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.