fbpx

Het optimisme onder de beleggers begint langzaam maar zeker weer terug te keren. En dat is ook niet verwonderlijk te noemen, want de wereldwijde beurzen wisten tijdens de voorbijgaande weken enorm goede zaken te doen. Toch moeten beleggers rekening houden met een (tijdelijke) terugval.

Tijdens de afgelopen handelsweek wisten de meeste indices fors in waarde te stijgen. Dit heeft geleid tot een lagere Put/Call Ratio. Met andere woorden zijn er op dit moment meer beleggers die speculeren op een beursstijging dan op een beursdaling.

Beleggers moeten rekening houden met een trenddraai

Dat er op dit moment minder beleggers aanwezig zijn die speculeren op een beursdaling, is niet vreemd te noemen. Zo wist Wall Street tijdens de afgelopen 10 handelsdagen met meer dan 6% in waarde te stijgen. En dat heeft geleid tot het ‘uitroken’ van veel ‘shorters’.

dodelijke aandelenmarkten

Een belangrijk onderzoek laat zien dat de combinatie van een lage Put/Call Ratio en een forse beursstijging in enkele handelsdagen tijd, een dodelijke combinatie kan zijn. Op de bovenstaande grafiek zijn de resultaten in beeld gebracht. Normaliter draait Wall Street binnen afzienbare tijd van richting na het bereiken van een dergelijke combinatie. We zijn dus gewaarschuwd.

Afbeelding van patrick gantz via Pixabay

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.