fbpx

Wie in het jaar 2009 had geïnvesteerd in het technologieaandeel Google, kan terugkijken op een prachtige periode. Het aandeel is met bijna 400 procent gestegen en uiteraard is dat een prestatie om je vingers bij af te likken. Maar het verleden leert ons dat een aandeel nooit kan blijven stijgen. Er is altijd een moment dat ook een geweldig aandeel te maken gaat krijgen met een daling.

Als we de prestatie van 400 procent voor onze ogen houden dan krijgen we wellicht als snel de gedachten dat Google de afgelopen jaren in één streep omhoog is gegaan. Toch is dit niet waar. Ook Google heeft de afgelopen jaren moeilijkheden gehad. Tussen het jaar 2010 en 2013 kregen we zelfs te maken met een zijwaartse trend. Vanaf het jaar 2013 begon de opwaartse trend pas echt bij Google.

Wat mogen we verwachten van Google?

Op de grafiek hierboven is het koersverloop van Google te zien. We zien dat we te maken hebben met een betrouwbare steunlijn. Deze steunlijn is immers de afgelopen jaren een aantal keren positief getest. Ook in het jaar 2014 hebben we deze steunlijn nog positief getest.

Zolang we boven de steunlijn bewegen is een BUY-positie op Google gerechtvaardigd. De Stop Loss kan onder deze steunlijn gelegd worden. De beleggers die echter wat minder risico willen nemen zouden even kunnen wachten. We hebben namelijk nog steeds te maken met de weerstand rond koers 600 en zolang die weerstand actief is zijn lagere koersen geoorloofd.

Eenzelfde situatie zien we in het jaar 2012. Ook tijdens dat jaar vonden we opnieuw steun bij de steunlijn. Echter, de weerstand rond koers 325 was nog steeds actief. Voorzichtige beleggers gingen dus pas na de zomer van 2012 over tot actie. Op dat moment werd namelijk de weerstandslijn overtuigend doorbroken. Later vonden we zelfs steun bij deze oude weerstandslijn waardoor het technische plaatje compleet werd. Oude weerstand werd immers nieuwe steun. Als de huidige steunlijn breekt, ligt de weg open voor lagere koersen.

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.