fbpx

Tijdens de afgelopen handelsdagen werden de records op Wall Street verder aangescherpt. Voorlopig lijken beleggers zich weinig aan te trekken van de coronacrisis. Sinds de bodem van maart zijn de beurzen met tientallen procenten in waarde gestegen. Het is echter nog maar de sterk de vraag of die stijgende beweging ook de komende tijd intact blijft.

Steeds meer beleggers beginnen zich zorgen te maken over het grote contrast tussen de beurskoersen enerzijds en de economische realiteit anderzijds. De wereldeconomie wordt op dit moment getroffen door een forse economische krimp, maar beleggers lijken daar niet van onder de indruk te zijn. Al maandenlang zitten de beurskoersen stevig in de lift.

Zorgt het megafoonpatroon voor een trenddraai?

megafoonpatroon

Toch is de beer zeker nog niet verslagen. Volgens de wetten van de technische analyse is er op dit moment zelfs sprake van een gevaarlijk toppatroon. Zo is op de bovenstaande grafiek, afkomstig van StockCharts, te zien dat er sprake is van het zogenoemde ‘megafoonpatroon’. Op dit moment heeft de S&P 500 index de bovenkant van dit trendkanaal bereikt en wat dat betreft moeten beleggers rekening houden met een trenddraai.

Ook de RSI-indicator waarschuwt voor een beursdaling. Zo is er op dit moment sprake van een lagere stand bij de RSI-indicator dan in februari het geval was. En dat terwijl de S&P 500 index op dit moment hoger noteert. Met andere woorden wordt de huidige beursrally niet gedragen door de beroemde spanningsmeter.

Zijn alle ingrediënten voor een nieuwe beursdaling aanwezig?

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.