fbpx

Als we naar de Amerikaanse macrocijfers kijken dan lijkt alles wel goed te zitten in dit land. Het consumentenvertrouwen is immers zeer hoog en de fabrieken draaien op volle toeren. Achter deze macrocijfers schuilt echter een heel ander verhaal. Zijn de Amerikanen werkelijk zo tevreden als de macrocijfers ons doen geloven?

Het antwoord daarop is: ‘Nee’. Dankzij de financiële crisis is het verschil tussen arm en rijk in Amerika de afgelopen tijd alleen maar verder vergroot. De rijken zijn dankzij de crisis rijker geworden, terwijl de armen alleen maar armer zijn geworden.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat er duidelijk sprake is van een opwaartse trend. De rijkste Amerikanen worden steeds rijker. En dat is toch wel een trend waar we ons een beetje zorgen over mogen maken.

Niet alles in Amerika is geweldig

Het verleden leert ons namelijk dat een dergelijke trend niet lang houdbaar is. De armen in Amerika zullen steeds wanhopiger worden, en dat in grote getalen. De rijken daarentegen zullen steeds machtiger worden waardoor de macht steeds meer bij hen in de handen komt te liggen.

Deze grafiek moeten we de komende tijd daarom ook maar goed in de gaten houden. De vorige keer dat we te maken hadden met zo’n hoge notering kregen we uiteindelijk te maken met een flinke crisis. Hebben we werkelijk geleerd van het jaar 1929?

Wij hebben het afgelopen jaar een rendement behaald van +156%

Fout: Contact formulier niet gevonden.

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.