fbpx

Normaliter wordt er vaak gezegd dat het verstandig is om aandelen in de maand mei te verkopen en om pas terug te keren in de maand september. Historisch gezien weten de aandelenmarkten immers tegenvallend te presteren in de periode mei-september. Dit jaar kan dat echter een compleet ander verhaal zijn.

Het jaar 2020 is geen normaal beursjaar. Je zou door de coronaproblematiek bijna vergeten dat er dit jaar ook nog Amerikaanse verkiezingen op het programma staan. In november zal bekend worden of Trump zijn presidentstermijn met vier jaar kan verlengen, of dat hij het stokje moet overgeven aan Biden.

Beurzen weten vaak goede zaken te doen in aanloop naar de verkiezingen

aandelen verkopen in mei

Het verleden wijst uit dat de periode mei-september vaak een erg goede beursperiode is tijdens een verkiezingsjaar. De onderzoeksresultaten, afkomstig van Lyons Fund Management, zijn hierboven in beeld gebracht. Gemiddeld gezien weet de S&P 500 index in die periode met 4,5% in waarde te stijgen.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst, maar dit onderzoek maakt wel duidelijk dat de stieren op dit moment zeker in het voordeel zijn. In aanloop naar de verkiezingen weten de beurzen vaak goede zaken te doen. En voor beleggers is het te hopen dat voor dit verkiezingsjaar hetzelfde geldt.

Afbeelding van Sergei Tokmakov, Esq. via Pixabay

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.