fbpx

Tijdens de afgelopen 10 jaar zijn beleggers getrakteerd op stijgende beurskoersen. In de periode 2010-2020 wisten de wereldwijde beurzen immers fors in waarde te stijgen. De Amerikaanse beurzen wisten daarbij in positieve zin op te vallen. Het huidige decennium ziet er een stuk minder rooskleurig uit.

De meeste beleggers investeren in aandelen om op de lange termijn gemeten een mooi rendement te behalen. Het is veelal de bedoeling om een hoger rendement te behalen dan op de spaarrekening. Al jaren is de ‘honger’ naar aandelen groot en dat is gezien de lage spaarrente goed voor te stellen. Toch is het nog maar de vraag of aandelen nu wel zo aantrekkelijk zijn.

Amerikaanse aandelen zijn mogelijk niet meer zo interessant

tegenvallend beursdecennium

Volgens Tiho Brkan, analist bij The Atlas Investor, ziet het huidige beursdecennium er niet zo rooskleurig uit. Zijn unieke model, dat gebaseerd is op tal van verschillende economische waarderingssystemen, voorspelt immers voor de komende jaren tegenvallende rendementen. Volgens hem moeten we de komende jaren rekening houden met hetzelfde scenario als in de periode 2000-2010. Tijdens die periode bewogen de meeste beurzen zijwaarts. Daarnaast werden de beurzen in die periode twee keer geconfronteerd met een stevige beursdaling.

Gezien dit model lijken beleggers er in ieder geval verstandig aan te doen om ook buiten de Amerikaanse aandelenmarkt opzoek te gaan naar beurspareltjes. Zo wisten in de periode 2000-2010 de groeimarkten in positieve zin op te vallen. Ook de edelmetalen wisten in die periode een fantastische prestatie neer te zetten.

Afbeelding van Gerd Altmann via Pixabay

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.