fbpx

Een groot deel van de beleggers heeft moeite met het behalen van rendement. En dat is ook niet verwonderlijk, want uit onderzoek blijkt ook dat de meeste beleggers verlies maken. Dat verlies is vaak te danken aan de emoties die er voor zorgen dat beleggers verkeerde keuzes maken. Daarnaast is een goede handelsstrategie van groot belang.

Beleggen is niet gemakkelijk, zeker in deze tijd niet. Tijdens de afgelopen maanden zijn we immers geconfronteerd met heftige koersbewegingen. Met name de beursval in februari en maart was historisch te noemen. Nog nooit eerder wisten de beurzen binnen korte tijd zo hard in waarde te dalen.

Deze handelsstrategie komt duidelijk als winnaar uit de bus

strategie

Uit onderzoek van SentimenTrader blijkt dat een goede strategie van levensgroot belang is. Zo is op de bovenstaande grafiek twee strategieën in beeld gebracht:

  • De rode lijn vertegenwoordigt het rendement dat je sinds het jaar 1993 behaald zou hebben indien je posities op de S&P 500 index bij opening van de handelsdag zou innemen, om die posities aan het einde van de handelsdag weer te sluiten.
  • De blauwe lijn daarentegen vertegenwoordigt het rendement dat je in diezelfde periode zou behalen indien je juist aan het einde van de handelsdag zou instappen, om de posities tijdens de volgende handelsdag direct weer van de hand te doen.

Op de grafiek is te zien dat de laatstgenoemde strategie overtuigend uit de test komt. Beleggers moeten het belang van ‘overnight sessies’ niet onderschatten. Zeker in deze tijd niet. De centrale banken zijn immers vaak tijdens de voor- en nabeurssessies actief op de financiële markten.

Afbeelding van FelixMittermeier via Pixabay

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.