fbpx

Al enkele weken is er sprake van een ijzersterke beursrally. Dat heeft er ook toe geleid dat steeds meer beleggers zijn teruggekeerd naar de financiële markten. Langzaam maar zeker durven steeds meer beleggers weer te investeren in aandelen. Een belangrijk onderzoek laat zien dat de huidige beursrally nog een tijdje kan aanhouden.

De mannen van Nautilus Investment Research hebben de huidige beursrally onder de loep genomen. Zij hebben onderzocht wat het effect is als de S&P 500 index vanaf een 6-maandsdieptepunt met meer dan 40% in waarde weet te stijgen. Sinds het jaar 1927 is dat 11 keer eerder voorgekomen. En de resultaten laten zien dat de stier op dit moment in het voordeel is.

Beleggers moeten rekening houden met verder stijgende beurskoersen

stijgende beurskoersen

Op de bovenstaande illustratie zijn de resultaten van het onderzoek in beeld gebracht. Volgens de analisten van Nautilus Investment Research wisten de Amerikaanse beurzen in het verleden vaak de maanden na een dergelijke rally van 40% erg goed te presteren. In 10 van de 11 gevallen noteerde de S&P 500 index twee maanden later hoger. De gemiddelde stijging in die periode bedraagt net iets meer dan 9%. Ook de resultaten na drie en zes maanden zien er behoorlijk goed uit.

Uiteraard biedt het verleden geen enkele garantie voor de toekomst. Maar, het heeft er alle schijn van dat de doemdenkers een zware beurstijd tegemoet gaan.

Afbeelding van Alexander Naumann via Pixabay

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.