fbpx

Het is op dit moment niet gemakkelijk om een belegger te zijn. Een maand geleden waren de meeste analisten het er wel over eens dat de beurzen geconfronteerd zouden worden met een verdere beursdaling. Sommigen spraken zelfs al over een beurscrash. Enkele weken later ziet de toekomst er ineens compleet anders uit. Worden beleggers op het verkeerde been gezet?

Tijdens de afgelopen weken wisten de wereldwijde beurzen goede zaken te doen. Dit heeft voor een groot deel te maken met het beleid dat de centrale banken op dit moment voeren. Ze trekken alles uit de kast om een harde val van de economie te voorkomen. Beleggers moeten echter niet vergeten dat dit ruimhartige monetaire beleid niet eeuwig kan doorgaan.

Er kunnen magere jaren voor de beurzen gaan aanbreken

De analisten van Macrobond and Nordea maken al jaren gebruik van een uniek model dat ze in elkaar hebben gezet. Dit model houdt rekening met alle segmenten die binnen de economie van belang zijn. Op de bovenstaande grafiek is te zien dat dit model enkele jaren vooruitloopt op de jaarwinsten die bij de S&P 500 index geboekt worden.

Dit unieke model voorspelt nu dat de komende jaren bij de S&P 500 index weinig winsten geboekt zullen gaan worden. Uiteraard hoeft het verleden geen enkele garantie te bieden voor de toekomst, maar juist nu lijkt waakzaamheid verstandig te zijn.

Afbeelding van Gino Crescoli via Pixabay

Dit betreft een informatieve uiting en moet niet als persoonlijk beleggingsadvies geïnterpreteerd worden. Klik hier voor het verschil tussen informatie en advies.

Author

Leon Scheffel is de oprichter van Beurs Adviezen; een beurswebsite die de particuliere belegger helpt het optimale beleggingsrendement te behalen met behulp van unieke onderzoeken en door inzicht te geven in hun portefeuille.

Je bent succesvol aangemeld voor onze nieuwsbrief

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Beurs Adviezen will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.